top of page

Kako resetirati življenje, ne glede na starost.

Življenje je polno izzivov, sprememb in priložnosti in včasih se zdi, da bi si želela pritisniti gumb za resetiranje, da bi začela znova. Naj ti povem, ne glede na tvojo starost, življensko fazo, nikoli ni prepozno da narediš ovinek, zaviješ v drugo smer in izbereš boljše stvari.

To lahko narediš čisto preprosto in praktično, tako, da boš lahko začela živeti svoje najboljše življenje. Preberi kako lahko je resetirati svoje življenje.


Samospoštovanje

Prvi korak k resetiranju tvojega življenja je gradnja trdnega temelja za samospoštovanje. Življenje postane kaotično in polno pritiskov. Postane nepravično in težko. Zato je zelo pomembno, da imaš v rokavu, še bolje kar v sebi moč, da postaviš sebe na prvo mesto in to brez drobtinice slabe vesti.


Priznaj vse svoje dosežke v življenju! Ali si prepotovala pol sveta, rešila življenje, zaključila šiviljski tečaj, se naučila skuhati odlično Azijsko jed ali perfektno presadila balkonske rože. Ne glede na to, kakšni so dosežki, priznaj jih in jih sprejmi. Ko boš počasi gradila na samospoštovanju, bo kmalu za tem, prišla tudi samozavest. Ko si samozavestna, si pripravljena na vse spremembe.

Primer: Vsak dan si reci: Danes sem pomembna in zaslužim si srečo.


igranje kitare

Odkrij svojo strast


Morda se tudi ti počutiš kdaj, kot da si izgubila stik s svojo strastjo. Kot študentka, sem imela ogromno projektov in idej. Kar naprej sem visela v hobby in art trgovinici. Kupovala blago, izdelovala luči, obnavljala stole iz kosovca in imela svojo fotografsko razstavo. Nato pa obdobje tišine in resnosti. Dokler ne občutiš, da nekaj manjka. Povem ti, nikoli ampak res nikoli ni prepozno da odkriješ svojo strast ali pa jo ponovno oživiš. Vzemi si čas, razmisli kaj te resnično navdihuje in jih po hitrem postopku vključi v svoje življenje. Morda, rada slikaš, pišeš, kuhaš, izdeluješ makrame, pleteš otroške igračke, plešeš ali imaš svoj pravi zališčarski vrtiček. Samo tvoja strast, ti bo dala veselje in smisel.

Primer: Mogoče si odkrila, da te ples osrečuje. Pridruži se plesni skupini in začni obiskovati plesne tečaje.


Podporna skupina

Niso važna leta, važno je, da imaš svojo podporno skupnost. Prijatelje, družino ali spletno skupnost. Z njimi deli svoje cilje, strahove in sanje. Ko si v dilemi ali te ujame strah, ti lahko pomagajo pri resetiranju življenja. V družbi je vedno lažje, spodbujaj druge, druge bodo spodbujale tebe na tvoji poti do boljšega življenja

Primer: Včlani se v organizacijo, z ženskami, ki imajo enak interes. Naj bo to lokalno ali spletno povezovanje istomislečih posameznic.


Bodi odprta za učenje


Nikoli ni nihče prestar, da bi se naučil novih veščin ali izpopolnjeval obstoječe. Učenje je ključ, do osebnega razvoja. Razmisli, kaj bi rada izboljšala v svojem življenju. Ter se odloči, da boš raziskala vse nove možnosti. Splet je poln zastonjskih tečajev, ki ti pomagajo priti do novega znanja.

Primer: Če te zanima fotografija, si lahko ogledaš brezplačne tečaje na spletu in začneš ustvarjati čudovite spomine z družino in prijatelji.


fotografiranje

Določi cilje

Vsaka sprememba v tvojem življenju zahteva od tebe jasne cilje. Postavi si realne, dosegljive cilje, ki jih želiš doseči. Morda zapiši v obliki dnevnika, stolpcev, tabele ali ustvari kolaž. Bodi kreativna in pozitivna.

Primer: Če želiš izgubiti težo, si lahko postaviš cilj, koliko kilogramov bi radi izgubila in nato razvijaj načrt, kako to doseči. Dan po dan.


druženje s prijateljicami

Spremembe so kul

Resetiranje zahteva trde spremembe in včasih so te lahko super strašljive. Ampak strah ima velike oči, znotraj je votel, zunaj ga pa nič ni. Sprejmi to kot priložnost za rast. Spremembe te lahko popeljejo do boljšega, lepšega in zadovoljnejšega življenja.

Primer: Če razmišljaš o spremembi kariere v srednjih letih, se ne boj tega koraka. Z raziskovanjem in pripravo se lahko uspešno preusmeriš v novo poklicno smer.



Ne pozabi!


Da je tvoje življenje kot knjiga, in vsak dan je nova priložnost, da napišeš čudovito poglavje. Ne glede na to, kje si v življenju, si ti avtor svoje usode. Z resetiranjem lahko izbrišeš stare ovire, začneš znova in pišeš svojo zgodbo tako, kot si želiš.


Vzemi si čas zase, postavi si cilje, odkrij svoje strast in bodi odprta za spremembe. S podporo tvojih najbližjih in tvojih prijateljic boš zmogla vse, kar si želiš doseči. Ne dovoli, da te številke na koledarju omejujejo. Življenje je darilo, ki ga lahko odpreš vsak dan.


In ko boš na koncu svoje poti pogledala nazaj, boš z nasmehom ugotovila, da si napisala najboljše poglavje v svojem življenju. Spomni se, nikoli ni prepozno za resetiranje, začni danes in sledi svojim sanjam. Srečno in naj te navdihujejo vsi tvoji dosežki na poti k izpolnjenemu in srečnemu življenju!



Zaposlenim ženskam pomagam, da se znebijo stresa in poiščejo moč z online jogo in meditacijo, se transformirajo iz izrčrpane v zenovkse bojevnice, ter živijo svoje najboljše življenje v ravnovesju in z nasmehom.


Bi želela zastonj 30min posnetek meditacije?

Meditacija, ko se spopadaš s spremembami in novimi začetki?






bottom of page