top of page

Vastu nasveti

Predstavljaj si, da vstopiš v prostor, kjer se takoj počutiš sproščeno, kjer energija teče brez napora in se zdi, da je vse v popolni harmoniji. Dom ali pisarna, ki ne le izgleda lepo, temveč tudi nahrani tvojo dušo in podpira tvoje dobro počutje. Takšni prostori obstajajo in so ustvarjeni s sledenjem starodavni znanosti Vastu Shastra.


Umetnost oblikovanja in organiziranja naših življenjskih okolij v skladu z načeli narave. V tem hitrem svetu, kjer je stres nezaželen gost v mnogih življenjih, je iskanje načinov za ustvarjanje miru in ravnovesja v naših domovih in na delovnem mestu postalo bistveno. In kakšen je boljši način za dosego tega kot z izkoriščanjem modrosti Vastu Shastre?


S svojimi koreninami, ki segajo tisoče let nazaj, nam Vastu Shastra ponuja praktične nasvete o tem, kako lahko uredimo svoje bivalne prostore, da bodo privabili pozitivno energijo, blaginjo in splošno dobro počutje. Torej, če ste pripravljeni na pot do ustvarjanja harmoničnega zatočišča zase in za druge, potem se potopimo globoko v kraljestvo nasvetov Vastu!


vastu dom dnevna soba meditacija

Kaj je Vastu?


No, naj ti povem, kaj točno je vastu. Vastu je starodavni indijski sistem arhitekture in oblikovanja, ki se osredotoča na ustvarjanje harmoničnega bivalnega prostora. Upošteva pretok energije v domu in kako lahko pozitivno ali negativno vpliva na njegove stanovalce. Zdaj se morda sprašuješ, zakaj je to pomembno za tvoj dom. Z izvajanjem določenih vastu nasvetov v domu lahko ustvariš okolje, ki spodbuja pozitivnost, obilje in mir. Od postavitve pohištva do barv, uporabljenih v vsaki sobi, vsak vidik vašega doma vpliva na energijo v njem. Torej, tukaj je dogovor: če si nekdo, ki želi, da je njihov dom več kot le štiri stene in streha, potem je raziskovanje sveta vastuja morda ravno za te.


Z vključitvijo teh starodavnih načel v svoj prostor ne boste samo polepšali svojega doma, temveč boste v svoje življenje privabili tudi pozitivno energijo.


doma vastu domačnost prijetnost joga

Kakšna so pravila za hišo Vastu


Tako kot v indijskem Feng Shuiju se tudi Vastu osredotoča na ustvarjanje harmonije in ravnovesja v vašem življenjskem prostoru. Najprej in najpomembneje, vhod v vašo hišo igra ključno vlogo pri Vastuju. Menijo, da pozitivna energija vstopa skozi glavna vrata, zato naj bodo dobro osvetljena in prijetna. Prepričajte se, da ni ovir, ki preprečujejo pretok energije v vaš dom.


Poleg tega bo ohranjanje hiše brez nereda pomagalo ohraniti mirno vzdušje. V notranjosti ima vsaka soba svoj niz smernic v skladu z načeli Vastu. Na primer, kuhinja bi morala biti idealno nameščena v jugovzhodnem kotu hiše, da bi povečali blaginjo in obilje. Spalnica pa naj bo za dober spanec in splošno dobro počutje obrnjena proti jugu ali zahodu. Ustvarjanje ugodnega okolja vključuje tudi pozornost pri barvah in dekorju. Uporaba pomirjujočih odtenkov, kot sta svetlo modra ali zelena, lahko prispeva k miru v vašem domu. Poleg tega lahko vključitev naravnih elementov, kot so rastline ali vodne značilnosti, v vaš življenjski prostor vnese pozitivno energijo.


Vključitev teh nasvetov Vastu v vašo hišo ne bo le ustvarila harmoničnega ambienta, temveč tudi izboljšala različne vidike vašega življenja. Od izboljšanja odnosov do privabljanja bogastva in uspeha, upoštevanje teh pravil lahko močno vpliva na naše splošno dobro počutje. Zakaj torej ne bi poskusili?


6 nasvetov za vastu


1.Orientacija in razporeditev:

Poskrbite, da so vhodna vrata usmerjena proti vzhodu ali severu, saj to prinaša pozitivno energijo in blaginjo.


2. Barve in dekoracija:

Uporabite pomirjujoče in uravnotežene barvne sheme v svojem domu, na primer zelena za mir, modra za sprostitev in rdeča za energijo.

Izogibajte se ostrim kotom in ravnim površinam pri oblikovanju notranjosti ter raje uporabite zaobljene oblik


3. Naravni materiali: Uporabljajte naravne materiale, kot so les, kamen, in volna, saj prispevajo k boljšemu energetskemu toku in zdravemu okolju.


4. Organizacija prostora:

Ohranite svoj dom čist in urejen, saj kopičenje nereda lahko povzroči blokado energije, prav tako je pomembno, da ne zamašite prehodov in vrat s pohištvom ali drugimi predmeti.


5. Sončna svetloba in svež zrak:

V svojem domu omogočite čim več naravne svetlobe in svežega zraka, to prispeva k boljšemu počutju in energijski ravnotežju.


6. Uporaba kristalov in rastlin:


kristali, kot so ametist, citrin ali rozevec, lahko pomagajo uravnotežiti energijo v prostoru

- rastline, zlasti denimo bambus, fikus ali aloja vera, prinašajo svežino in življenje v vaš prostor ter pomagajo pri filtraciji zraka


Zapomnite si, da je vastu individualna praksa, ki se lahko prilagaja vašim osebnim potrebam in preferencam. Upoštevajte te smernice, vendar jih prilagodite svojemu življenjskemu slogu in okusu, da boste dosegli boljše energetske tokove v svojem domu.


minimalizem, vastu, joga, meditacija

Zaključek


Skratka, Vastu je močno orodje, ki lahko močno vpliva na energijo in harmonijo naših bivalnih prostorov. Z upoštevanjem njegovih pravil in načel lahko ustvarimo okolje, ki v naših življenjih neguje pozitivnost in ravnovesje. Tako kot dirigent usklajuje različne instrumente za ustvarjanje čudovite glasbe, nas Vastu vodi pri urejanju naših domov na način, ki spodbuja mir in blaginjo. Spalnica je kot pomirjujoča melodija, ki vas zaziba v miren spanec, medtem ko kuhinja brni od živahne energije, podobno kot udarci bobnov. Dnevna soba postane oder, kjer smeh in veselje odzvanjata kot violine, ki se dvigajo v zrak. In tako kot vsak glasbenik potrebuje ustrezno usposabljanje in vajo, da brezhibno igra svojo vlogo, upoštevanje smernic Vastu zagotavlja, da vsak prostor optimalno izpolnjuje svoj namen. Z upoštevanjem teh brezčasnih načel oblikovanja in ureditve v svoje domove privabimo pozitivne vibracije. Vsak kotiček postane prepojen z vedrino in obiljem, kar ustvarja vzdušje, ki spodbuja rast in srečo. Sprejmimo torej modrost Vastuja, da bi naše bivalne prostore uskladili v popolni harmoniji?kajti ko se vsi vidiki uskladijo, se znotraj naših zidov zgodi čarovnija!


Zaposlenim ženskam pomagam, da se znebijo stresa in poiščejo moč z online jogo, se transformirajo iz izrčrpane v zenovkse bojevnice, ter živijo svoje najboljše življenje v ravnovesju in z nasmehom.


Prijavi se in preizkusi jogo proti stresu ali meditacijo brez obveznosti! Online ali v živo.




bottom of page