top of page

Ustvarjanje rutine za zaposlene ženske

Ko začne listje padati in zrak postane svež, je čas, da zaposlena ženska, kot si sama, stopiš korak nazaj in si ustvari sproščujočo rutino, ki ti bo pomagala prebroditi to burno sezono.

Jesen je pogosto povezana z zasedenostjo. Začetek šole, začetek dela in počitnice takoj za vogalom. Toda med vsem kaosom je ključnega pomena, da daš prednost skrbi zase in najdeš trenutke miru v vsakdanjem življenju. Zato vzemi svoj udoben pulover, skuhaj skodelico najljubšega čaja in se poglobimo v ustvarjanje jesenske rutine, ob kateri se boš počutila osveženo in pomlajeno.


Jesen je idealen čas za upočasnitev, razmislek o dosedanjem letu in določitev namer za prihodnje. Je sezona sprememb. Tako navzven, ko narava spreminja svoje barve, kot navznoter, ko se osredotočamo vase. Z vključitvijo preprostih, a učinkovitih praks v svoje vsakdanje življenje lahko gojiš občutek umirjenosti sredi vrtinca odgovornosti. Ne glede na to, ali gre za dolge sprehode v naravi, da vpiješ lepoto okoli sebe, ali za uživanje v večerni peneči kopeli ob dišečih svečah in pomirjujoči glasbi. Zakaj torej ne bi sprejela tega očarljivega letnega časa in ustvarila jesensko rutino, ki bo nahranila tvoj um, telo in dušo?


kava dobra knjiga meditacija postelja

Določanje prioritet in upravljanje časa


Ali si vedela, da glede na nedavno raziskavo 65% žensk pravi, da se pogosto počutijo preobremenjene in pod stresom? No, čas je, da prevzameš nadzor nad svojim življenjem in ustvariš jesensko rutino, ki ni samo sproščujoča, ampak tudi pomaga učinkoviteje upravljati s časom.


Najprej, poskrbi za svojo rit. Dati si moraš prednost. Vem, da je lahko skušnjava, da bi potrebe drugih postavila pred svoje, a verjemi mi, ko rečem, da je skrb zase bistvena. Eden od načinov za to je, da v svojo dnevno rutino vključiš nekaj sprostitvenih tehnik. Ne glede na to, ali gre za jutranjo vadbo joge ali uživanje v peneči kopeli zvečer, iskanje trenutkov umirjenosti sredi kaosa nam lahko pomaga, da se napolnimo in se dneva lotimo z obnovljeno energijo.


Kot zaposlene ženske nenehno žongliraraš z več odgovornostmi – službo, družino, družabnim življenjem – seznam je dolj kot so včasih lahko ponedeljki. Ampak tukaj je stvar: ni ti treba storiti vsega. V redu je poenostaviti in delegirati naloge, kadar koli je to mogoče. Izkoristi tehnologijo z uporabo aplikacij za produktivnost ali zunanjim izvajalcem nekaterih opravkov ali opravil. S tem boš sprostila dragoceni čas, ki ga lahko porabiš za samooskrbo ali kakovostno preživljanje časa z najdražjimi.


Torej, skleni dogovor, da boš to jesen dajala prednost sebi in pametno upravljala s svojim časom. Zapomni si, sprostitev ne pomeni biti len; to pomeni, da si dovoliš, da se sprostiš in pomladiš, da se lahko vsak dan pokažeš kot najboljša. Poenostavi, kjer lahko, in se osredotoči na tisto, kar je resnično pomembno.


jesenska rutina za boljše počutje

Poskrbi za udobje


Predstavljajte si to: sveže jesensko jutro je in sonce je šele začelo kukati skozi pisano listje. Ko stopitš v svojo udobno dnevno sobo, obdano z mehkimi odejami in utripajočimi svečami, si ne moretš pomagati, da te ne bi preplavil občutek miru.


Najprej zberi svoje najljubše udobne pripomočke. Zgrabi to puhasto odejo, obuj nekaj mehkih nogavic in si morda celo skuhaj skodelico toplega čaja ali vročega kakava. Ta preprosta dejanja takoj ustvarijo vzdušje udobja in sprostitve. Zdaj, ko si prijetno nameščena, začni z nekaj preprosimi gibi, kot je spuščanje levega ušesa proti levi rami in nato še na drugo stran. nekaj krožnih gibov v ramenih in zapestjih. Počasi iztegni roke nad glavo proti stropu. Lahko narediš še nekaj popolnoma svojih gibov, ki ti najbolj ustrezajo.


Zdaj, ko si telo ogrela, je čas, da si privoščiš nekaj aromaterapije. Prižgi dišečo svečo ali uporabi eterična olja, da napolneš zrak s pomirjujočimi dišavami, kot sta sivka ali evkaliptus. Zapri oči in globoko vdihni ter dovoli tem pomirjujočim vonjem, da te popeljejo v stanje miru. Ne glede na to, ali gre za branje knjige, zleknjena na kavču ali za dolgo kopanje, napolnjeno z razkošnimi mehurčki, poišči tisto, kar te prinaša veselje, in si za to redno vzemit čas.


Ne pozabi, skrb zase ni sebična; potrebna je za ohranjanje ravnovesja v življenju. Zato naj te to jesensko sezono ne bo strah dati prednost sebi in te sproščujoče dejavnosti vključiti v svojo dnevno rutino. Objemi udobje okoli sebe, ko nežno raztegneš morebitne napetosti dneva in se potopiš v čudovite arome. Tudi tvoje dobro počutje si zasluži pozornost.


Ne pozabi, skrb zase ni sebična; potrebno je za vaše duševno in fizično dobro počutje. Zato si to jesen daj prednost in ustvari trenutke miru in pomladitve, da boš lahkotno krmarila po živahnem življenju.


jutranja joga

Sprejemanje jesenskih obredov in rutin


Zate imam še nekaj, jesenske rituale in obrede, da boš lahko zares ustvarila pomirjajočo jesen. Ko se vreme ohlaja in vedno več časa preživiš v zaprtih prostorih, je pomembno, da poskrbiš za svoje telo. Začni vsako jutro z nekaj raztezanja. Ne, samo, da bo joga prebudila tvoje delo in te pripravila na dan, ampak ti bo dala priložnost, da se osredotočiš nase, preden glavo potopiš v svoj natrpan urnik.


Zdaj, ko si se raztehnila na napolnila z energijo, je čas, da sprejmeš rituale, ki ti prinašajo veselje. Ne glede na to, ali gre za srkanje tople skodelice vroče čokolade med stiskanjem ob dobri knjigi ali za dolge sprehode med padajočim listjem, poišči tisto, kar razveseljuje tvoje srce v tem čudovitem letnem času. Izkoristi sveče z vonjem po bučah, ki tvoj dom napolnijo s prijetno aromo ali pa si privošči domačo juho, ki pogrejejo tvoj želodček in dušo. Morda občutiš ljubezen in veselje ob peki piškotov, izdelovanje nakita ali pretenju nogavičk. Jesenska rutina ne pomeni le fizične skrbi zase; gre za negovanje tvojega duha in iskanje trenutkov miru sredi življenjske zasedenosti.


Vsak dan si vzemi nekaj časa za nežno raztezanje in povezovanje z naravo okoli sebe. In ne pozabi na tiste majhne užitke, kot je zavijanje v odejo ali hrustljav čips ob dobrem filmu. Tvoje dobro počutje si zasluži vso pozornost, zato naj bo ta sezona opomin, da se upočasniš in poiščeš veselje v preprostih trenutkih, ki te obkrožajo.


jesen joga rutina

Zaključek


Če prepoznaš, kaj je resnično najpomembnejše v tvojem življenju, in se zavestno odločiš, da tem stvarem dajaš prednost, lahko ustvariš občutek ravnovesja in miru sredi kaosa. Če vključiš nekaj ritualov in rutine se boš ponovno napolnila z energijo in ohranila čustveno dobro počutje.


Tukaj je zanimiva statistika, ki dodaja globino in zapletenost tej temi: glede na študijo, ki jo je izvedlo Ameriško psihološko združenje (APA), se raven stresa v jesenski sezoni znatno poveča. Kombinacija vrnitve na delo po poletnih počitnicah, priprav na prihajajočo počitniško sezono in soočanja s spreminjajočimi se vremenskimi vzorci lahko prispeva k višjim stopnjam stresa med posamezniki. To poudarja pomen vzpostavitve pomirjujočih ritualov in rutin v tem letnem času, zlasti za zaposlene ženske, ki žonglirajo z več odgovornostmi.


Zato si to jesen vzemi nekaj časa, da si izbereš trenutek zase, sprejmi pomirjujoče rituale in daj prednost sebi – kajti vsaka zaposlena ženska si zasluži košček miru sredi vrveža, ki ji ga prinaša življenje.


Zaposlenim ženskam pomagam, da se znebijo stresa in poiščejo moč z online jogo, se transformirajo iz izrčrpane v zenovkse bojevnice, ter živijo svoje najboljše življenje v ravnovesju in z nasmehom.



Bi želela zastonj 30min posnetek meditacije?

Meditacija, ko se spopadaš s spremembami in novimi začetki?





bottom of page